Вердикти Апеляційного Журі по спірних відповідях і апеляціях 2-ого етапу Відкритого кубку університетів

!Залік 5
[+] Печиво щастя
http://varosh.com.ua/beregovo/post/ideishow/fortune-cookies-smachni-prov...
"Ті, хто часто буває у Європі, або бодай раз заходив до ChinaTownRestourant у США, відразу здогадається, що мова – про Fortune Cookies, тобто "Печива долі". Їх також ще називають печивом щастя або печивом бажань."

Зарахувати.

!Залік 27
[+] Казан народів
[+] Котел націй
Зарахувати.


!Залік 21
[+] Мураха і цикада
Ми вважаємо, що наша відповідь є правильною, оскільки ми проникли в зміст даного питання. Байка про мураху і цикаду є альтернативною варіацією байки Езопа, Лафонтена. Відповідно, цикада і мураха теж є героями літературного твору, які втілюють ті ж якості. Таким чином, наша відповідь точно відповідає умовам запитання.
Зарахувати. Книга (джерело) – це переклад. Пол Майло навряд чи писав би про бабку. Швидше, йому мав би бути відомий варіант з цикадою. У будь-якому випадку, відповідь можна вважати різновидом авторської.


!Залік 29
[-] Selfshoot
Відхилити. На жаль, таке слово не визнавалося словом року, більше того, його не вдалося знайти у ««Оксфордських словниках»»:
http://www.oxforddictionaries.com/spellcheck/english/?q=selfshoot
(відсутнє там і слово “selfshot” http://www.oxforddictionaries.com/spellcheck/english/?q=selfshot).
Хоча команда, вочевидь, мала на увазі дію, якої стосується 1-й факт запитання, з формальної точки зору відповідь не може бути зарахована.


!Залік 36
[-] Випив алкоголь
Ми вважаємо, що наша відповідь «випив алкоголь» є правильною, оскільки ми зрозуміли, що в першій частині запитання йшлася мова про скасування «сухого закону», а Деніел Крейг у ролі Джеймса Бонда пив не тільки мартіні і випив більше за інших «Бондів» алкогольних напоїв. Також відомим фактом є те, що в останніх частинах «бондіани» він вперше вживав пиво. Тому не зрозуміло, чи необхідно вибирати конкретний алкогольний напій, чи більше узагальнювати.
Відхилити. Не виконана умова точності.