сВО!як

Виникла ідея запустити новий проект - регулярний авторський турнір зі Своєї гри. Робоча назва - "сВО!як" :)
Автором пакету виступатиме Тарас Ярош. Формат турніру - ігри приблизно щомісяця. Пропонується наступна схема, розрахована на двадцятьох:
I. Груповий турнір, 20 гравців.
4 групи по 5.
У групі грається 5 тем. Переможці груп (4 особи) проходять напряму до наступного етапу.
Другі місця груп (4 особи) додатково грають 5 тем, виходять троє.
Треті місця груп (4 особи) додатково грають 5 тем, виходить один/одна.
ІІ. Півфінал, 8 гравців.
2 групи по 4.
У групі грається 6 тем. До фіналу виходять перші та другі місця.
ІІІ. Фінал, 4 гравці.
Грається 8 тем.

Загалом потрібен пакет на 50 тем.
Орієнтовна дата першої гри - 21 грудня, середа.
Турнірний внесок - 10 грн. з гравця.

UPD: Для ротації гравців передбачений наступний принцип: 5 місця груп І етапу, гірший результат з бою третіх місць, двох півфіналів та фіналу (всього - 8 осіб) тимчасово вибувають, і на наступний турнір замість них запрошується вісімка нових гравців. Після чого знов можна повернутись "у сім'ю" :)
Розпочато прийом заявок на перший турнір. Схема відбору комбінована: беруть участь 12 тих, хто заявився першими по часу + 8 кращих за результатами Чемпіонату Львівщини зі Своєї гри серед тих, хто заявиться пізніше.
Зголошення надсилайте повідомленнями користувачу Bizba (сайт, ICQ, Skype) до 20 грудня включно.
Прийнято заявок: 12 (О.Сеньковський, Д.Стрільчук, І.Петрій, Р.Тарнавський, А.Мазурок, Ю.Мацула, М.Гнідь, С.Барановський, А.Смілевський, О.Софіянчук, О.Гладких, В.Войтюк)
Список очікування: 9 (Ю.Трухан, Т.Скорохода, Г.Синєока, А.Безбородов, М.Кальмук, Д.Яковенко, С.Копчак, О.Мкртчян, Т.Концур)

Повна таблиця результатів Чемпіонату Львівщини зі Своєї гри:
https://docs.google.com/spreadsheet/pub?hl=uk&hl=uk&key=0ArcWRSFj-gRqdGN...

Коментарі

Виглядає цікаво :)

Виглядає цікаво :)
Уточню, про всяк випадок, Ярош писатиме на всі тури? Чи автор змінюватиметься? Від учасників ніяких питань не вимагається окрім добровільного авторства одного з етапів?!? :)
Ще таке: якщо бажаючих буде більше 20 осіб на перший етап і відповідно на подальші більше 8, як відбуватиметься вибір учасників?

Щодо відбору

Наразі бачу дві можливості відбору:
1. За часом подання заявки.
2. За результатами Чемпіонату Львівщини зі свояка.
Висловлюйтесь, якому варіанту надаєте перевагу, або пропонуйте свій ;)

Щодо авторів - поки Тарас Ярош зголосився зробити кілька турнірів. Побачимо, як піде, і чи будуть інші охочі автори написати півсотні тем.

от-от ) якраз не останні, а

от-от )
якраз не останні, а фіналісти повинні пропускати ;)

або... у разі якщо буде дофігіща бажаючих (ну раптом) :)
зробити кілька етапний чемп, де за результатами Чемпу останнього фаворитів розподілити в різні дні.. ну і згідно рейтингу :Р
тоді точно (практично) ті в кого менше шансів пробитися в великий фінал хоч побільше тем зіграють :)))
ну але то таке вже )) радше на наступні роки )))
.
.
.
особисто я теж за те що перша вісімка пропускає а не остання :Р
це дозволить хоч не через раз в кращому випадку грати ))))

задротів геть :)

Ага - і крім лузерів треба ше шоб фіналісти не грали наступну гру. Це додасть турніру інтриги :)
Ну і основне - за яким принципом буде вибрано перших 20? Результати чемпіонату Львівщини? Письмовий свояк? Хто швидше зареєструвався?

Виліт

Я б троха поміняв схему вильоту
якщо треба щоб 8 вилетіло:
5-ті місця в групах
найгірший резалт бою третіх місць(поіздіватись - найгірший резалт бою других місць - або пан, або пропав))
найгірші резалти півфіналів
найгірший резалт фіналу
Так буде додатковий драйв майже в кожному бою. + дасть шанс не таким сильним гравцям більше зіграти )

In pivo veritas

А чому би не реанімувати свояк-лігу?))

Відігравання тем СГ і написання останніх - два задоволення, які хотілося би суміщати:) Тим більше, у Львові є декілька досвідчених авторів україномовних тем для СГ. У кожного автора - власний "профіль" і стилістика, тому мало би бути цікаво. Скажімо, загалом 14 гравців, кожний етап готують 2, відіграють решта 12. Усього - 7 етапів (орієнтовно кожному гравцеві вистачить написати 25-30 тем). При цьому ведеться загальний залік, наприкінці визначаються переможці серії.
Клуб мав би бути "елітарним", включаючи насамперед переможців та призерів усіх минулих чемпіонатів Львівщини (з тих, кому не ліньки писати теми)). Можу накидати "чорновий" регламент того дійства.

щось мені підказує, що

щось мені підказує, що бажаючих власне пограти буде в рази більше від тих хто зуміє підготувати нормальний пакет :)
.
+ в варіанті що є наразі яка не яка проте є можливість початківцям пограти в СГ, а як почнуть зараз СГ-лігу робити то гратимуть лише ті, що грають завжди і всюди :) Хіба що більш мастеровиті віднесуться з розумінням і напишуть для початківців пару-трійку пакетів, в яких власне самі не гратимуь :)

Перевага концепції СГ-ліги -

Перевага концепції СГ-ліги - в тому, що учасники самі складають теми. Не буде проблеми з пошуками тем та авторів)) А після 2-3 етапів СГ-ліги можна усі теми, відіграні на цих етапах, ще раз відіграти вже у більш "широкому колі" усіх бажаючих. Таких бажаючих пограти скоріш за все буде більше 20-ти, і нікому не буде абідна, тем на усіх вистачить. А гравці СГ-ліги ще й на пляшку пива зароблять завдяки ігровим внескам від "широкого загалу"))

А чому би не реорганізувати Рабкрін?

Справа в тім, що у мене нема можливості ще й організовувати тих, хто схоже здатен зорганізуватись сам, створивши діючий закритий клуб авторів-гравців свояка.
Маєте час, натхнення - go on! :)

Продовження

А для тих, хто хоче грати, але "не писатель", можна організувати турнір, орієнтований на більшу (30-40) кількість учасників (тобто фактично - всіх бажаючих). Питання можуть написати "вскладчину" декілька авторів (одним з яких готовий виступити автор цих рядків))

Питання

А наступні 20 за яким принципом будуть відбиратися? Ну нехай знов 12 хто швидше, а 8 інших за яким змаганням (Чемпіонат Львівщини чи перший етап сВО!яку). Хоча малоімовірно шо крім тих 8 які вилетять будуть ше дуже багато людей :)

Можна було б якийсь рейтинг завести на основі вже двох змагань. Як вам ідея?

але тоді треба давати

але тоді треба давати перевагу тим, що ще ніразу не грали... ІМХО... наприклад прошло 4 етапа, а хтось хоче попробувати (не знав раніше чи не мав можливості). А тоді вже придумувати рейтинги... і за яким власне принципом їх розраховувати